Συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών ΙΩΝΙΔΕΣ
Σήμερα είχαμε μεγάλη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά τον Σύλλογο Γυναικών ΙΩΝΙΔΕΣ .
ΟΙ ΙΩΝΙΔΕΣ ανταποκριθηκαν στο κάλεσμα μας για βοήθεια για την νέα μανούλα , άνεργη που μονή της μεγαλώνει το κοριτσάκι της και μας έφεραν πράγματα στα γραφεία του Συλλόγου μας στην Ραφήνα .Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς !!
Μια νεα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑ !!
Λίγες πληροφορίες για τις Ιωνίδες. Παράθεση Πριν χρόνια πρωτοσυζητήθηκε μεταξύ φίλων, η δημιουργία ενός Συλλόγου Γυναικών και σήμερα έχουμε την τύχη, να συμμετέχουμε στην ίδρυση και στην υλοποίηση του , με την διάθεση όλων τόσο για προσφορά στους ανθρώπους γύρω μας , όσο και για την συμμετοχή μας , σε ένα ταξίδι αναζήτησης του εσωτερικού μας εαυτού και της χαράς που αυτό μπορεί να προσφέρει... Το σωματείο δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν είναι κερδοσκοπικό. Λειτουργεί με βάση τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη,την φιλανθρωπία και με σκοπό την ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας στο πνεύμα της ισότητας και του αλληλοσεβασμού των γυναικών.
ΣΤΌΧΟΣ του είναι να δραστηριοποιηθεί δημιουργικά και μαζικά,να πορεύεται μαζί και δίπλα στη Γυναίκα του Σήμερα!
ΓΙΑΤΙ "ΙΩΝΙΔΕΣ "; Η επιλογή του ονόματος ενέχει για μας ιδιαίτερο συμβολισμό .Στην ελληνική μυθολογία με το συλλογικό όνομα Ιωνίδες ή Ιωνιάδες Νύμφες είναι γνωστές τέσσερις Νύμφες: η Καλλιφάεια, η Συνάλλασις, η Πηγαία και η Ίασις. Την ονομασία αυτή την πήραν από τον Ίωνα, τον γιο του Γαργηττού, όταν εκείνος ταξίδεψε στην Ηλεία. Οι Νύμφες αυτές είχαν θεραπευτικές ικανότητες. Το ιερό τους υπήρχε στην Ηλεία, όπως γράφει ο Παυσανίας (ΣΤ΄ 22, 7) στην κωμόπολη Ηράκλεια, κοντά στην πηγή του ποταμού Κυθήρου ή Κυθήριου. Ο Παυσανίας, αλλά και ο Στράβων επίσης βεβαιώνουν ότι όποιος λουζόταν στα νερά της πηγής αυτής θεραπευόταν από κάθε είδους πόνο...... Ο δήμος των Ιωνιδών, ήταν δήμος των Μεσογείων αποτελούσε δε μία απο τις 50 φυλές. Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, ο δήμος βρισκόταν σε περιοχή νότια της Παλλήνης (παλαιότερα γνωστής ως Χαρβάτι), ενώ άλλοι τον ταυτίζουν με περιοχές στο Ντράφι, στο Λουτρό ή στο Βουρβά. Σύμφωνα με τον John S. Traill, το κέντρο του δήμου βρίσκεται στην περιοχή της σημερινής συνοικίας, οικοδομημένης στους νοτιοανατολικούς πρόποδες της Πεντέλης, γνωστής ως Ντράφι το οποίο ανήκε διοικητικά, κατά το παρελθόν, στην πρώην κοινότητα Πικερμίου Αττικής και σήμερα στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. ΕΔΡΑ το Πικέρμι Αττικής. Μέλη όμως μπορούν να είναι γυναίκες απο κάθε τόπο...Οι ανάγκη , η προσφορά και η συμμετοχή δεν συνδέονται αναγκαία με τοπικιστικό χαρακτήρα! ΓΙΑΤΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Δεν στοχεύουμε στην διαίρεση ούτε στην διάκριση. Σκοπός μας η ανάδειξη της εσωτερικής μας ταυτότητας με τα χαρακτηριστικά που την διακρίνουν και η ενίσχυση της πορείας μας σε όλους τους ρόλους που έχουμε επιλέξει μέσα στην ζωή. Είναι πολλά αυτά που κάνουμε! Είναι περισσότερα αυτά που μπορούμε, αρκεί να μην ξεχνάμε τον ζωογόνο ήλιο που έχουμε μέσα μας!!
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΑΣ!!!
Έγινε επεξεργασία από spaangr
Δημοσιεύτηκε 2 Μαϊου 2018
σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα