Jump to content
Αναζήτηση σε
 • More options...
Βρείτε αποτελέσματα που ...
Εύρεση αποτελεσμάτων στα ...
Καλώς ορίσατε! Eπισκέπτης!

Ελάτε μαζί μας τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε θέματα, να απαντήσετε σε υπάρχοντα θέματα, και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορη και εντελώς δωρεάν, έτσι τι περιμένεις;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία  ΓΙΩΤΗΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία  ΓΙΩΤΗΣ για τηv ΔΩΡΕΑ προϊόντων της σε μανούλα του συλλόγου μας 

logo_el.png.c58b3c0e9b6227f43ebbb400d6856639.png

1930 - O Ιωάννης και η Μαρία Γιώτη ιδρύουν, στην Αθήνα, την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ.

Ο Ιωάννης και η Μαρία Γιώτη ιδρύουν, στην Αθήνα, την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ.

Κίνητρό τους είναι να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μία δυναμωτική τροφή, με αγνά συστατικά από πρότυπες καλλιέργειες της ελληνικής γης, όπως καλαμπόκι και ρύζι.

Αποτέλεσμα είναι τα καινοτόμα, για την εποχή τους, προϊόντα, Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ και Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, τα οποία αποτελούν τις πρώτες βρεφικές και παιδικές κρέμες στην Ελλάδα.

Οι πρώτες βρεφικές κρέμες στην Ελλάδα

ΑΝΘΟΣ ΟΡΥΖΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

Παράγεται το 1930 και είναι η πρώτη βρεφική στερεά τροφή. Η κοινωνική συνεισφορά της είναι πολύ μεγάλη, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, που υπάρχει λόγω της επιδημίας δυσεντερίας.

ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΓΙΩΤΗΣ

Παρασκευάζεται το 1930 και είναι η πρώτη παιδική κρέμα που παράγεται βιομηχανικά στην Ελλάδα και γίνεται η αγαπημένη κρέμα για μικρούς και μεγάλους. Το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ και το Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ είναι τα πρώτα επώνυμα προϊόντα που η εταιρεία εξάγει στην Αμερική.

1950 - Δημιουργούνται τα πρώτα επιδόρπια στην Ελλάδα

ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΓΙΩΤΗΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του '50, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ λανσάρει στην ελληνική αγορά το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, μία νέα διατροφική πρόταση που ξαφνιάζει ευχάριστα τους καταναλωτές, καθώς είναι το πρώτο επιδόρπιο που συνδυάζει γλυκό και φρούτο.

Στη δεκαετία του '80 η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ επεκτείνει τη σειρά με τα Φρουί Ζελέ Χωρίς Ζάχαρη, κατάλληλα για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τη ζάχαρη από το διαιτολόγιό τους.

1965 - Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ δημιουργεί άλλη μία καινοτομία, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το brand name Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ. H ονομασία Φαρίνα καθιερώνεται στους καταναλωτές και χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα την κατηγορία των αυτοδιογκούμενων άλευρων.

1969 - Νιφάδες Αραβοσίτου, Δημητριακών, Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ.

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, παράγει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τις προψημένες παιδικές τροφές σε μορφή Νιφάδων Άνθος Αραβοσίτου, Δημητριακών και Άνθος Ορύζης, προσφέροντας στους καταναλωτές της, για άλλη μία φορά, ένα καινοτόμο προϊόν, που θα βοηθήσει στην ποιοτική ισορροπημένη διατροφή του βρέφους.

1972 - Φαρίν Λακτέ, Κρεμίτα και Δημητριακά ΓΙΩΤΗΣ
Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ προσθέτει στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο τις βρεφικές κρέμες Φαρίν Λακτέ, Κρεμίτα και Δημητριακά.
 
1988 - Caotonic Ρόφημα ΓΙΩΤΗΣ

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ εισάγει στην αγορά το στιγμιαίο ρόφημα Caotonic, που προσδίδει λαχταριστή γεύση στο γάλα, με 11 βιταμίνες, 3 μεταλλικά στοιχεία και σίδηρο, για μικρούς και μεγάλους.

1990 - Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα στην Ελλάδα και Μπεσαμέλ

Η εταιρεία λανσάρει συγχρόνως στην ελληνική και γερμανική αγορά τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ. Αποτελούν μία πρωτοποριακή ιδέα, καθώς περιέχουν στη συσκευασία, όλα τα υλικά για τη δημιουργία και τη διακόσμηση μίας σπιτικής τούρτας, χωρίς ψήσιμο, χωρίς βράσιμο, μόνο σε 15 λεπτά.

Οι Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και υιοθετούνται με ενθουσιασμό από τους καταναλωτές. Το 1994, βραβεύονται με το διεθνές βραβείο SIAL D’OR για:

Την πρωτοποριακή προϊόντική ιδέα

Την υψηλή ποιότητα των υλικών

Την καινοτομία της τεχνολογίας παρασκευής

Την εμπορική επιτυχία

Την προστιθέμενη αξία του καταναλωτή (ευκολία, ταχύτητα, οικονομία)

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΩΤΗΣ

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ εισάγει στην ελληνική αγορά, το πρωτοποριακό προϊόν μίγμα για «Μπεσαμέλ». Ένα προϊόν που θα ικανοποιήσει την ανάγκη του καταναλωτή, για άμεση υλοποίηση και εφαρμογή σε κάθε συνταγή, χωρίς βράσιμο, σε 1’, με σίγουρη επιτυχία!

1991 - Φρουτόκρεμα ΓΙΩΤΗΣ

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ λανσάρει στην ελληνική αγορά τη Φρουτόκρεμα ΓΙΩΤΗΣ, μία κρέμα με σιτάλευρο, γάλα και 5 φυσικά φρούτα, που δίνουν στον οργανισμό του μωρού υψηλά ποσοστά ενέργειας, πρωτεϊνών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη.

1995 - Σοκολάτα σε ξυλάκι Caotonic Choco ΓΙΩΤΗΣ

Η πρώτη σοκολάτα σε ξυλάκι.

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, λανσάρει στην Ελληνική αγορά την πρώτη σοκολάτα σε ξυλάκι, με τη φιγούρα του ήρωα Caotonic, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτική αξία.

1997 - Σοκολάτες Caotonic, Blues & Differs

H εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ επενδύει στην αγορά της σοκολάτας, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό της με μία σειρά σοκολατοειδών γλυκισμάτων.

Εισάγει τρεις νέους κωδικούς σοκολατών CAOTONIC για παιδιά, πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτική αξία:

 •   CAOTONIC 3D σοκολάτα, μπάρα με μπισκότο και κρέμα
 •   CAOTONIC STICKS βιεννέζικη βάφλα με γέμιση κρέμας και επικάλυψη σοκολάτας
 •   CAOTONIC FRIENDS μπάρα σοκολάτα

Για ενήλικες:

 •   Τα BLUES, τα σοκολατίνια πολυτελείας με γέμιση πραλίνα και αμύγδαλο

  Τα DIFFERS, τα σοκολατένια σνακ με βιεννέζικη βάφλα, γέμιση πραλίνα, σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλα
2000 - Κρέμα Δημητριακών, Μπισκοτόκρεμα ΓΙΩΤΗΣ και Βρεφικό Γάλα Sanilac

ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ & ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ

Η Κρέμα Δημητριακών ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται από 6 δημητριακά και γάλα, ενώ η Μπισκοτόκρεμα ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται από δημητριακά, γάλα και μπισκότα. Συστατικά που δίνουν στον οργανισμό όλη την απαιτούμενη ενέργεια και δύναμη.

ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ

Ολοκληρωμένο σύστημα βρεφικής διατροφής.

70 χρόνια εμπειρίας, επιστημονικής εξέλιξης και συνεχούς εργαστηριακής έρευνας, στήριξαν τον σχεδιασμό της σειράς βρεφικών γαλάτων SANILAC, από τη ΓΙΩΤΗΣ. Τα βρεφικά γάλατα SANILAC είναι πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής ποιότητας, που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο μητρικό γάλα.

Καλύπτουν τις ανάγκες του βρέφους σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του, παρέχοντας στον οργανισμό του όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Η σειρά αποτελείται από γάλατα 1ης, 2ης και 3ης βρεφικής ηλικίας αλλά και από ειδικά γάλατα (για βρέφη που υποφέρουν από κολικούς, για βρέφη με δυσανεξία στη λακτόζη και για την αντιμετώπιση των αναγωγών).

2003 - Βρεφική κρέμα Άνθος Αραβοσίτου

Η Βρεφική Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου προστίθεται στην οικογένεια των κρεμών ΓΙΩΤΗΣ.

2004 - Προϊόντα ψυγείου

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, λανσάρει τις αγαπημένες μας γεύσεις, έτοιμες στο ψυγείο.

Η σειρά ψυγείου ΓΙΩΤΗΣ αποτελείται από 3 ομάδες προϊόντων:

Άνθος Αραβοσίτου ψυγείου: φτιαγμένο με γάλα και τα πιο αγνά συστατικά, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή του και για την υπέροχη γεύση του. Διατίθεται σε 3 γεύσεις: Βανίλια, Σοκολάτα και Κρέμα-Σοκολάτα.

Κρέμα Καραμελέ: με καραμέλα και τη φημισμένη βελούδινη, δροσερή κρέμα.

Προφιτερόλ: με σοκολάτα και αφράτα σου, με γέμιση κρέμας σαμπάνιας.

Τιραμισού: με την αυθεντική συνταγή και την ξεχωριστή γεύση του τυριού Μασκαρπόνε.

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μία γλυκιά ιδέα ήρθε να συμπληρώσει τη σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, η κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ.

2005 - HEMO

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ θέλοντας να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με ένα ακόμη προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και πιστότητας, προχωρά στην παραγωγή του HEMO, πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία & βύνη.

2006 - Παραδοσιακά Επιδόρπια έτοιμα στο Ψυγείο

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, η ειδική στις κρέμες, λανσάρει δύο παραδοσιακά επιδόρπια έτοιμα στο ψυγείο, τα οποία αποτελούν μία νέα απολαυστική πρόταση καθημερινού επιδορπίου ή ελαφρού γεύματος:

Παραδοσιακή Κρέμα: Αγνή κι ανάλαφρη κρέμα, με πλούσιο άρωμα και γεύση.

Παραδοσιακό Ρυζόγαλο: Φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή, φέρει τις αξίες του ρυζόγαλου, που όλοι αγαπάνε.

2007 - Φρουί Ζελέ Ψυγείου

Η ΓΙΩΤΗΣ λανσάρει το αγαπημένο προϊόν Φρουί Ζελέ, έτοιμο στο ψυγείο.

Δροσερό απολαυστικό ζελέ με λαχταριστά κομμάτια φρούτου, σε 3 υπέροχες γεύσεις: φράουλα, κεράσι και ανανάς.

2008 - Επιδόρπια ψυγείου Τσηζκέικ και Double Dessert
 
Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ παρουσιάζει τα Τσηζκέικ σε γεύσεις φράουλα και κεράσι, μεταφέροντας την πετυχημένη γεύση και συνταγή από το ράφι, στο ψυγείο. Παράλληλα, λανσάρει ένα νέο και πλούσιο σε γεύση και άρωμα επιδόρπιο, το Double Dessert, με διπλή γεύση σοκολάτας.

15349705_1289534241096922_1854757532597261151_n.jpg.9721013fd5ec6c8d7ad23497b165387b.jpg
 
2009 - Μια χρονιά-σταθμός για τη ΓΙΩΤΗΣ

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ όχι μόνο δεν εφησυχάζει, αλλά αναζητά συνεχώς νέες προτάσεις που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες διατροφικές συνθήκες. Έτσι, το 2009 αποτελεί μία χρονιά σταθμό για την εταιρεία, με πολύ σημαντικές και στρατηγικές εξελίξεις:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SWEET & BALANCE

Τη χρονιά αυτή κυκλοφορεί η πρωτοποριακή σειρά επιδορπίων νέας γενιάς Sweet & Balance

Τα προϊόντα Sweet & Balance δημιουργήθηκαν για αυτούς που ζουν χωρίς ζάχαρη, αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό! Διαθέτουν ένα πλήρως ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό προφίλ, αφού δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia. Είναι εμπλουτισμένα με φυτικές ίνες, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη κι έχουν περιορισμένα λιπαρά και θερμίδες.

FYTRO

Την ίδια χρονιά η ΓΙΩΤΗΣ, με στόχο την εξέλιξη και διεύρυνση των διατροφικών της προτάσεων προς τους καταναλωτές, με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, προβαίνει στην αγορά της FYTRO. Πρόκειται για μία πλήρη σειρά προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

ORGANIC

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ εξαγοράζει τη σειρά βιολογικών προϊόντων BioOrganic. Η νέα αυτή σειρά αποτελείται από προϊόντα που παράγονται από πρώτες ύλες που πληρούν όλες τις απαιτήσεις της Βιολογικής Γεωργίας, καθώς είναι πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Η ΓΙΩΤΗΣ εμπλουτίζει, επίσης, τη σειρά των βρεφικών της κρεμών με τη νέα Φαρίν Λακτέ Με Μπισκότα. Η νέα αυτή κρέμα με σιτάλευρο, γάλα και μπισκότα είναι ιδιαίτερα γευστική και θρεπτική, καθώς περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα για τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους.

SANILAC

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ επεκτείνει επίσης και τη σειρά ειδικών γαλάτων Sanilac με το υποαλλεργικό γάλα για βρέφη σε σκόνη Sanilac. Η σύνθεσή του είναι κατάλληλη για βρέφη αλλεργικά στις πρωτεΐνες γάλακτος.

2010 - Σοκολατάκια mini Bitter Sweet & Balance

Η σειρά Sweet & Balance διευρύνεται με τα Mini Σοκολατάκια bitter.

2011 - Νέα προϊόντα Sweet & Balance και Άνθος Αραβοσίτου Double

H πρωτοποριακή σειρά Sweet & Balance διευρύνεται με 4 νέους κωδικούς: Μίγμα για Cheesecake με Γεύση Φράουλα, Μίγμα για Τούρτα με Γεύση Cookies & Cream, Μίγμα Mousse με Γεύση Σοκολάτας και Σιρόπι με Γεύση Σοκολάτα.

ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ DOUBLE

Την ίδια χρονιά και με οδηγό το Άνθος Αραβοσίτου, η εταιρεία δημιουργεί την Άνθος Αραβοσίτου Double, η οποία είναι διαθέσιμη σε δύο διπλούς απολαυστικούς συνδυασμούς: Βανίλια-Σοκολάτα, Φράουλα-Σοκολάτα.

2012 - Φαρίν Λακτέ με Μήλο και Αχλάδι

Η Φαρίν Λακτέ με Μήλο & Αχλάδι είναι μία βρεφική κρέμα που έρχεται να προστεθεί στη σειρά βρεφικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ, με σιτάλευρο, γάλα, και δύο φρούτα, μήλο και αχλάδι, ενώ είναι ιδιαίτερα εύγευστη και θρεπτική.

2013 - Νέα λανσαρίσματα ΓΙΩΤΗΣ

Η ΓΙΩΤΗΣ ακολουθώντας πάντα τη σύγχρονη τάση, καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών. Έτσι η αγάπη για το FrozenYogurt, έγινε σπιτική υπόθεση.

ΝΕΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ COOKIES & CREAM

Εμπλουτίζεται η σειρά παγωτών με την αγαπημένη γεύση Cookies & Cream.

Η οικογένεια των Σιροπιών ΓΙΩΤΗΣ μεγαλώνει με 2 νέα Σιρόπια:

ΝΕΟ ΣΙΡΟΠΙ PRALINE DREAM 

Εμπλουτίζεται η σειρά σιροπιών με το νέο σιρόπι Praline Dream (Πραλίνα Κακάο με Μπισκότο)

ΝΕΟ ΣΙΡΟΠΙ MAGIC CRACKY

Η ΓΙΩΤΗΣ δημιουργεί το Magic Cracky. Πρόκειται για ένα σιρόπι που δημιουργεί μία κρούστα παγωμένης, τραγανής σοκολάτας, όταν έρχεται σε επαφή με παγωμένα επιδόρπια.

NEO ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η γκάμα γλυκών της ΓΙΩΤΗΣ μεγαλώνει, υποδέχοντας την πρώτη τούρτα σε τετράγωνο σχήμα.

2014 - Σοκολατάκια Γάλακτος Mini Sweet & Balance, Νέο Μίγμα για παγωτό Παρφέ Σοκολάτα και Νέα Βάση για Τούρτα

SWEET & BALANCE

Εμπλουτίζεται η σειρά Sweet & Balance, λανσάροντας τα Σοκολατάκια Γάλακτος Mini.

ΝΕΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Διευρύνεται η γκάμα των γεύσεων παγωτού με το Νέο Μίγμα για Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες.

ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΩΤΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 400g

Εμπλουτίζεται η σειρά των υλικών ζαχαροπλαστικής με τις νέες Βάσεις για τούρτα σε 2 γεύσεις: Βανίλια και Σοκολάτα. Οι συσκευασίες περιέχουν 3 έτοιμες ψημένες βάσεις που είναι η ιδανική λύση για τα πιο νόστιμα και πετυχημένα γλυκά.

2015 - Sweet & Balance Σοκολατάκια Γάλακτος με Αμύγδαλα & Γεμιστές Σοκολάτες

Η σειρά Sweet & Balance εμπλουτίζεται λανσάροντας τα Σοκολατάκια Γάλακτος με αμύγδαλα και τις Γεμιστές σοκολάτες.

2016 - Νέα λανσαρίσματα

ΣΙΡΟΠΙ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

Ένα ακόμη προϊόν ζαχαροπλαστικής κάνει το λανσάρισμά του αυτή τη χρονιά, το Σιρόπι Γλυκόζης.

ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΡΟΔΙ

Η γκάμα των λατρεμένων γεύσεων του Φρουί Ζελέ διευρύνεται με το λανσάρισμα του Φρουί Ζελέ Ρόδι.

SWEET & BALANCE MΠΑΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

H σειρά Sweet & Balance εμπλουτίζεται, λανσάροντας τα Μπαράκια Σοκολάτας 35g.

19748870_1511105208939823_7840480469830910084_n.jpg.d5c8fcbba5f4a32b0f19b743e50e7c3c.jpg

2017 - Nέα λανσαρίσματα ΓΙΩΤΗΣ, Sweet & Balance, Fytro

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις της εποχής και συγκεκριμένα το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα super foods, λανσάρει το Φρουί Ζελέ Goji Berry, καθώς και το Φρουί Ζελέ Χωρίς Ζάχαρη Aloe Vera & Πράσινο Τσάι, για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη.

ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η ΓΙΩΤΗΣ εμπλουτίζει τη σειρά παγωτών με την αγαπημένη γεύση φράουλα.

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ SWEET & BALANCE

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ SWEET & BALANCE

Οι μπάρες δημητριακών και το ρόφημα σοκολάτας προστίθενται στην αγαπημένη σειρά προϊόντων Sweet & Balance για αυτούς που ζουν χωρίς ζάχαρη, αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό!

46352978_2074759292574409_6692131862661300224_n.jpg.75480dda18bbcad29cc2cb39d4fcf86d.jpg

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ FYTRO

Η αγαπημένη σειρά προϊόντων όσων ακολουθούν έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής, επεκτείνεται με τέσσερα καινοτόμα προϊόντα:

 •  Tα CRUNCHY MUESLΙ σε 2 γεύσεις: τραγανές μπουκιές δημητριακών με Βρώμη και Σοκολάτα και τραγανές μπουκιές δημητριακών με Βρώμη και Μέλι, ιδανικά για ένα θρεπτικό πρωινό.
 •  Το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro με Ασβέστιο και Βιταμίνες
 •  To ΚΙΝΟΑ Fytro, για όσους ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις τις ισορροπημένης διατροφής.

ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ STEVIA

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

Οι σοκολάτες οικιακής χρήσης ΓΙΩΤΗΣ αποκτούν δύο νέους κωδικούς.

Την Κουβερτούρα Πλάκα με Stevia, για όσους αγαπούν τις γλυκές απολαύσεις, αλλά αποφεύγουν τη ζάχαρη. Τη Σοκολάτα σε Σταγόνες με γεύση Φράουλα, που προσθέτει γεύση και εμφάνιση σε κάθε ζαχαροπλαστική έμπνευση.

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνα, ήρθε για να σας δώσει ακόμη περισσότερη έμπνευση και δυνατότητες για τις ζαχαροπλαστικές σας δημιουργίες. Είναι φτιαγμένη με αγνά υλικά και έχει την εγγύηση ποιότητας της ΓΙΩΤΗΣ.

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΩΤΗΣ

Αυτή τη χρονιά λανσάρεται και η Ζάχαρη Άχνη με την υπογραφή και την εγγύηση ποιότητας της ΓΙΩΤΗΣ.

ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΠΛΑΚΑ 65% ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΠΛΑΚΑ ΛΕΥΚΗ

H κατηγορία Σοκολατών Οικιακής Χρήσης μεγαλώνει, για να δώσει ακόμη περισσότερες λύσεις στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, με την προσθήκη δύο νέων προϊόντων, της Κουβερτούρας Πλάκα 65% Κακάο και της Κουβερτούρας Πλάκα Λευκή.

Όλοι εμείς στην εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ έχουμε ένα όραμα: να δημιουργούμε συνεχώς καινοτόμα προϊόντα με βάση φυσικές πρώτες ύλες, διασφαλίζοντας πάντα την άριστη ποιότητά τους. Προϊόντα με υψηλές διατροφικές αξίες, που θα χρησιμοποιούνται καθημερινά σε κάθε σπίτι και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας.

Η έννοια της καινοτομίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της ΓΙΩΤΗΣ. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε, το 1930, τυποποιημένες βρεφικές και παιδικές τροφές και έκτοτε δεν έπαψε να καινοτομεί. Από τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο επιδόρπιο στιγμής, μέχρι τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα, η ιστορία της αποτελείται από σημαντικές «πρωτιές» και καινοτομίες. Έχοντας ως βασικό μέλημα και στόχο να παρακολουθεί και να διακρίνει τις νέες τάσεις, η ΓΙΩΤΗΣ ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη διατροφή, με καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και έχουν οφέλη για τον οργανισμό και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δημιουργία της πρωτοποριακής και διεθνώς κατοχυρωμένης σειράς Sweet & Balance, της πρώτης ολοκληρωμένης σειράς επιδορπίων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλη και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, για την οποία η ΓΙΩΤΗΣ έχει την παγκόσμια πατέντα. Αντίστοιχη επιτυχία γνωρίζουν και τα προϊόντα της σειράς υγιεινής διατροφής Fytro και της σειράς βιολογικών προϊόντων με την επωνυμία Bio Organic, τα οποία εντάχθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας το 2009, ανταποκρινόμενα πλήρως στις νέες διατροφικές τάσεις.

Οι αξίες μας βρίσκουν αντίκρισμα σε κάθε προϊόν, σε κάθε επιχειρηματική πρακτική, σε κάθε δράση κοινωνικής ευθύνης.

Η φροντίδα που δείχνουμε σε κάθε βήμα των δραστηριοτήτων μας, εγγυάται την αγνότητα των πρώτων υλών και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα κάθε προϊόντος που δημιουργούμε και διαθέτουμε καθημερινά στον καταναλωτή. Η καινοτομία και η πρωτοπορία, με γνώμονα τις μελλοντικές ανάγκες του καταναλωτή, χαρακτηρίζουν κάθε νέα μας διατροφική πρόταση, θέτοντας υγιείς βάσεις για συνεχή εξέλιξη.

Πάνω απ' όλα όμως, η υπογραφή ΓΙΩΤΗΣ περικλείει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία ενός ονόματος που εγγυάται την πιο σημαντική αξία για εμάς και πάγια ανάγκη των καταναλωτών μας: την ασφάλεια των προϊόντων μας.

Η Έρευνα στην εταιρία ΓΙΩΤΗΣ συντονίζεται από τη Διεύθυνση Έρευνας. Συνολικά, η διεύθυνση αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό 13 ατόμων (χημικοί, χημικοί μηχανικοί, επιστήμονες τροφίμων και τεχνολόγοι τροφίμων) δύο εκ των οποίων διαθέτουν διδακτορικό τίτλο.

Η διεύθυνση αποτελείται από 3 τμήματα:

1. Το τμήμα έρευνας στο οποίο εντάσσονται οι τομείς ανάπτυξης προϊόντων για την ελληνική λιανική αγορά, προϊόντων για εξαγωγές και προϊόντων HORECA.  

2. Το τμήμα καινοτομίας υλικών.

3. Το τμήμα καινοτομίας διεργασιών παραγωγής.

Στόχος της διεύθυνσης αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές και την χρήση πρώτων υλών υψηλής διατροφικής αξίας, ώστε να καλύπτονται οι αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού. Παράλληλα, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων έχει οδηγήσει την εταιρεία σε συνεχή αύξηση των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων, ενώ παραμένει ένας από τους βασικούς παραγωγούς προϊόντων διατροφής για επαγγελματική χρήση, αναπτύσσοντας προϊόντα τα οποία καλύπτουν πλήρως τις αυστηρές ποιοτικές απαιτήσεις που έχει θέσει η ίδια η εταιρία, συμπιέζοντας, ταυτόχρονα, με έξυπνους τρόπους, το κόστος.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, το τμήμα ανάπτυξης έχει στην διάθεσή του εργαστήριο 600 τ.μ., με την πλέον σύγχρονη εργαστηριακή υποδομή, ενώ το προσωπικό των τμημάτων καινοτομίας υλικών και καινοτομίας διεργασιών παραγωγής, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με προμηθευτές πρώτων υλών και κατασκευαστών γραμμών παραγωγής, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, δοκιμάζοντας και ελέγχοντας συνεχώς νέες συνταγές και προϊόντα και επιθεωρώντας εγκαταστάσεις και γραμμές παραγωγής σε όλον τον κόσμο.

Αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειας είναι η κατοχύρωση, η διαρκής εξέλιξη και βράβευση των προϊόντων της εταιρείας, διαχρονικά.

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η εταιρία έχει κατοχυρώσει πάνω από 30 πατέντες με καινοτόμα προϊόντα. Ενδεικτικά αναφέρονται:

i) Όλη σειρά προϊόντων Sweet & Balance, ως προϊόντα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με την υποκατάσταση της ζάχαρης με γλυκαντικές ουσίες (2010-2011).

ii) Υποκατάστατο κρέμας γάλακτος με φυτικά λιπαρά που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, όπως η κρέμα γάλακτος (2005).

Σημαντική είναι και η συμμετοχή της εταιρίας σε άμεσες συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις γνώσεις του ανθρώπινου δυναμικού του. Ενδεικτικά αναφέρονται: TNO, Franhofer, Γενικό Χημείο του Κράτους, ΕΦΕΤ, ΣΕΒΤ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ΕΜΠ, Ιατρική Αθηνών. Οι συνεργασίες αυτές πραγματώνονται και υπό τη μορφή συμμετοχών σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Από το 1990, η εταιρία έχει συμμετάσχει σε 30 επιδοτούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ενδεικτικοί τίτλοι έργων αναφέρονται παρακάτω:

 • Σχεδιασμός και έλεγχος αξιοπιστίας προϊόντος με μακρά διάρκεια ζωής.
 • Ανάπτυξη ταχείας μεθόδου για τον ταυτόχρονο προσδιορισμό υδατοδιαλυτών βιταμινών σε εμπλουτισμένα τρόφιμα, με σκοπό τη χρήση της στον έλεγχο ποιότητας.
 • Ανάπτυξη και αξιολόγηση μεθόδου προσδιορισμού αφλατοξινών σε ξηρούς καρπούς, με στόχο την εφαρμογή της στον έλεγχο ποιότητας.
 • Σχεδιασμός γραμμής παραγωγής βρεφικών τροφών υψηλής απόδοσης και βέλτιστης ποιότητας.
 • Καινοτομική διεργασία συσσωμάτωσης για την παραγωγή ευδιάλυτου κοκκώδους προϊόντος κακάο.
 • Ανάπτυξη προϊόντος τύπου «πιροσκί» μακράς διάρκειας ζωής, με χρήση τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
 • Σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντος τύπου «sponge cake» παντεσπάνι μακράς διάρκειας ζωής, για χρήση σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
 • Ανάπτυξη αρτοσκευασμάτων παραδοσιακού χαρακτήρα τύπου «κριτσίνι», με παραδοσιακές πρώτες ύλες υψηλής θρεπτικής αξίας.
 • Σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντος τύπου «υγιεινής» σοκολάτας, με χρήση ζωντανών μικροοργανισμών Βifidobacterium.
 • Μελέτη της ποιότητας των Ελληνικών Παραδοσιακών Τροφίμων και εκβιομηχάνιση της παραγωγής τους.
 • Σχεδιασμός και ανάπτυξη χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη τροφίμων, βασισμένων σε γλυκαντικές ενώσεις απομονωμένες από το φυτό στέβια.
 • Ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής, με σκοπό τη μείωση του Αποτυπώματος Άνθρακα στη Βιομηχανία Τροφίμων.
 • Ανάπτυξη νανογαλακτωμάτων για ενσωμάτωση σε νέα προϊόντα τύπου Φυτικής Κρέμας και Γλάσου Επικάλυψης.
 • Αξιοποίηση του φυτού Stevia rebaudiana για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, με εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων.

Το στρατηγικό πλεονέκτημα, όμως, που διαθέτει η εταιρία σε θέματα έρευνας είναι το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (Hellenic Research & Innovation Center, http://hric.gr/), το οποίο είναι η εξέλιξη των χημικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων της, σε έναν ανεξάρτητο φορέα και το οποίο παραδόθηκε στις αρχές του 2017. Υποστηρίζεται από επιστημονικό προσωπικό 9 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου και δύο με μεταπτυχιακό τίτλο, με περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις συνολικά σε περιοδικά και βιβλία, με έμφαση, κυρίως, στην τεχνολογία και ασφάλεια τροφίμων. Το ινστιτούτο στεγάζει εργαστήρια Μικροβιολογικών αναλύσεων και Ενόργανης Ανάλυσης, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα και εγκαταστάσεις.

Η συνεργασία της διεύθυνσης έρευνας με το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας είναι σημαντική, τόσο για την υποστήριξη των αναλύσεων που απαιτούνται να γίνονται για τα θέματα έρευνας, όσο και σε προχωρημένες μορφές έρευνας που έχει την δυνατότητα να εκτελέσει το εργαστήριο.

Ο έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων στην εταιρία ΓΙΩΤΗΣ διασφαλίζεται από την ύπαρξη ανεξάρτητου τμήματος ελέγχου ποιότητας, υπαγόμενο στην διεύθυνση του εργοστασίου. Συνολικά, αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό δώδεκα ατόμων (χημικοί, επιστήμονες τροφίμων και τεχνολόγοι τροφίμων). Έχει στη διάθεσή του δύο κεντρικά εργαστήρια (ένα στο εργοστάσιο στην Αθήνα και ένα στο εργοστάσιο στο Αγρίνιο) και επιπλέον τέσσερα μικρότερα εργαστήρια ελέγχου και σταθμούς εργασίας, σε κάθε παραγωγικό χώρο.

Στόχος του τμήματος είναι η διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος ελέγχεται συνολικά η ακολουθούμενη παραγωγική διαδικασία, με σημείο αφετηρίας τους προμηθευτές της εταιρίας, μέσω ενός πολύ αυστηρού πλάνου επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων τους, καθώς και με ελέγχους και συχνότατες αναλύσεις των παραλαμβανόμενων από αυτούς πρώτων υλών. Στη συνέχεια, ελέγχονται επί 24ώρου βάσεως οι ακολουθούμενες διεργασίες παραγωγής, τόσο αναφορικά με την εφαρμοζόμενη ορθή βιομηχανική και υγιεινή πρακτική της παραγωγής, της αποθήκευσης και της διακίνησης των πρώτων υλών, των ενδιαμέσων και τελικών προϊόντων, όσο και αναφορικά με τη συνεχή δειγματοληψία και ανάλυση των παραγομένων προϊόντων, βάση ενός αυστηρότατου πλάνου ελέγχου.

Στα εργαστήρια του ποιοτικού ελέγχου, πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός οργανοληπτικών ελέγχων από ομάδα εκπαιδευμένων δοκιμαστών, ώστε η ποιότητα να διατηρείται αναλλοίωτη με το πέρασμα του χρόνου και ταυτόχρονα διενεργούνται σειρά φυσικοχημικών ελέγχων, κυρίως με την βοήθεια εργαστηριακών συσκευών όπως pH-μετρα, μετρητές ιξώδους και υφής, μετρητές υγρασίας, ενεργότητας νερού και μετρητές δείκτη διάθλασης και άλλα, αλλά και πολύ πιο εξελιγμένων οργάνων ελέγχου, όπως οι αυτόματοι μετρητές σύστασης, τα φασματόμετρα NMRMiniSpec και FT-IRanalyzer ή οι μετρητές Rancimat, για τον έλεγχο της οξειδωτικής αντοχής των λιπαρών υλών και Chopin Alveograph για τον έλεγχο των αλευρών. Ταυτόχρονα με την χρήση γρήγορων τεχνικών Petrifilm, γίνεται συνεχής παρακολούθηση των μικροβιολογικών δεικτών υγιεινής.

Μεγάλη αξία δίνει η εταιρία όχι μόνο στον έλεγχο, αλλά και στην πρόληψη. Ως εκ τούτου, εκπονεί ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού σε ευρεία θεματολογία, όπως υγιεινή στην παραγωγή και την τεχνική υποστήριξη, νέες τεχνικές ελέγχου, εξέλιξη των στελεχών παραγωγής και ελέγχου κλπ. Επίσης, το επιστημονικό προσωπικό ενημερώνεται διαρκώς για τις αλλαγές στην νομοθεσία τροφίμων και τις νεότερες εξελίξεις στην έρευνα για την ποιότητα και ασφάλεια τροφών, αναθεωρώντας, όποτε χρειάζεται, καταλλήλως, τη μελέτη ασφάλειας τροφών της εταιρίας.

Το στρατηγικό πλεονέκτημα, όμως, που διαθέτει η εταιρία στο θέμα ποιότητα και ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων της είναι το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (Hellenic Research & Innovation Center, http://hric.gr/), το οποίο είναι η εξέλιξη των χημικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων σε έναν ανεξάρτητο φορέα και το οποίο παραδόθηκε στις αρχές του 2017. Υποστηρίζεται από επιστημονικό προσωπικό 9 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου και δύο με μεταπτυχιακό τίτλο, με περισσότερες από σαράντα δημοσιεύσεις συνολικά, σε περιοδικά και βιβλία, με έμφαση κυρίως στην τεχνολογία και ασφάλεια τροφίμων. Το ινστιτούτο στεγάζει εργαστήρια Μικροβιολογικών αναλύσεων και Ενόργανης Ανάλυσης, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα και εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, στα νέα κτίρια, πέρα από τις κλασικές αναλυτικές τεχνικές, λαμβάνουν χώρα οι εφαρμογές:

Αέρια χρωματογραφία / φασματοσκοπία μάζας GC-MS/ECD, Αέρια χρωματογραφία / φασματοσκοπία μάζας σε σειρά GC-MS/MS, GC-FID/NPD και Υγρή χρωματογραφία/ φασματοσκοπία μάζας σε σειρά LC-MS/MS, με σκοπό την ανάλυση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών ουσιών και για την ανάλυση μετανάστευσης των υλικών συσκευασίας στα τρόφιμα, αλλά και τη μέτρηση αφλατοξινών και μυκοτοξινών:

 • RT–PCR με σκοπό την ανάλυση για γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMO).
 • ELISA για αναλύσεις επιμολυντών (Μυκοτοξίνες, αλλεργιογόνα κ.α.).
 • Υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης (HPLC – DAD/FLD/RID) για μετρήσεις βιταμινών, συντηρητικά, αφυλατοξίνη Μ1, σάκχαρα σε σιρόπια και γλυκοζίτες στεβιόλης.
 • ICP-MS για στοιχειομετρικό προσδιορισμό μετάλλων και βαρέων μετάλλων.
 • Kjedhal Buchi & Soxhlet για προσδιορισμό πρωτεϊνών & ανάλυση λιπαρών οξέων.
 • Ενζυμικές Αναλύσεις για παραμέτρους όπως Γλυκόζη, Ζάχαρη, Λακτόζη και άλλα σάκχαρα.
 • Μικροβιολογικές Αναλύσεις Βιταμινών.
 • VIDAS: Αυτόματος Πολυπαραμετρικός Αναλυτής για Ανίχνευση Παθογόνων Μικροοργανισμών.
 • Φασματοσκοπία Εγγύς Υπερύθρου FT-NIR για ελέγχους ποιοτικής και ποσοτικής ταυτοποίησης συνταγών.
 • TEMPO για την ταχεία καταμέτρηση της αλλοίωσης μικροοργανισμών και παθογόνων.
  Αυτοματοποιημένος αναλυτής κυτταρομετρηκής ροής (Bactiflow AES) για ταχεία μικροβιολογική εξέταση και RT-PCR για την ταχεία ανίχνευση και ταυτοποίηση παθογόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε :

ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 130
Τ.Κ. 121 31 ΑΘΗΝΑ    
ΤΗΛ : 210 57 04 400
FAX : 210 57 69 101
e-mail : jotis@jotis.gr


0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...