Jump to content

Σάρωσε» το 6ο Διαπολιτισμό Δημοτικό Ελευθερίου Κορδελιού


spaangr

535 εμφανίσεις

86789790.thumb.png.36129bc9fb5cd9f3542e5b63c79ce5b8.png

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό, μικρό ταξίδι. Ζούσε σε ένα μαγικό σπίτι και μπορούσε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Πήγαινε σε διάφορες χώρες και παρατηρούσε παντού αδικία και μίσος. Μόνο σε μια χώρα βρήκε καλοσύνη, στη χώρα την ονειρική…».
Με τα λόγια αυτά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 τάξης του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού ξεκινούν να μεταφέρουν, με τη φωνή τους, το ραδιοφωνικό μήνυμα που δημιούργησαν, από την ανάγκη τους να μιλήσουν στους ανθρώπους που είναι μακριά τους για τη φιλία, την αγάπη, την αλληλεγγύη και την αξία της θετικής σκέψης.
Συνεχίζοντας, τα παιδιά λένε ότι στη χώρα αυτή, «οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βοηθήσουν εκείνους που το είχαν ανάγκη» καθώς ακόμη και εκεί υπήρχαν προβλήματα και εμπόδια όπως η μοναξιά, η απώλεια, η στεναχώρια, ο εκφοβισμός, ο σχολιασμός. Οι άνθρωποι, ωστόσο, που ζούσαν στην ονειρική χώρα τα ξεπερνούσαν όλα με τη βοήθεια των φίλων τους και στο τέλος κρατούσαν μόνο τα καλά, κάνοντας σκέψεις θετικές και ταξιδιάρικες».

Με τον τρόπο αυτό, το ραδιοφωνικό μήνυμα με τον τίτλο «Μικρό μικρό ταξίδι» έμαθε στους ακροατές «πώς μπορεί κανείς να ταξιδέψει χωρίς να κουνηθεί, να ταξιδέψει στο όνειρο και ακόμη παραπέρα, στην ψυχή του, στην αγκαλιά αγαπημένων ανθρώπων, σε χαρούμενες αναμνήσεις».

Οι ακροατές, με τη σειρά τους, και μάλιστα 4.035 από αυτούς, επέλεξαν το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό μήνυμα ανάμεσα στις 190 συμμετοχές της συγκεκριμένης κατηγορίας, στον Μεγάλο Διαγωνισμό Τραγουδιού & Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022» του European School Radio, στον οποίο συμμετείχαν 342 Ειδικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν το «European School Radio », το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Με αφορμή την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ψηφοφορία των ακροατών από το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, ο διευθυντής του Στέργιος Παπαδόπουλος κάνει λόγο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για μια πολύ μεγάλη διάκριση και επισημαίνει ότι τους μαθητές και τις μαθήτριες ενέπνευσαν και καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Άρτεμις Κεφαλίδου (δασκάλα τμήματος), Χρύσα Νικολοπούλου (δασκάλα αγγλικών) και Ανδρομάχη Γιαννιώτη (δασκάλα παράλληλης).

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

«Τα παιδιά ανακάλυψαν τη σημασία του ονειρικού ταξιδιού, συνέγραψαν συνεργατικά ένα πρωτότυπο ραδιοφωνικό μήνυμα, και στη συνέχεια το ηχογράφησαν και το οπτικοποίησαν με την υποστήριξη των δασκάλων τους» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο μικρό βίντεο κλιπ που δημιούργησαν ντυμένο με μουσική, παρουσιάζονται η ονειρική χώρα και οι κάτοικοί της με μικρές κούκλες Playmobil, ενώ εμφανίζεται και ο Super Mario, γνωστός χαρακτήρας από ηλεκτρονικά παιχνίδια, που υπερνικά τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά του με τις ονομασίες μοναξιά, απώλεια, στεναχώρια, εκφοβισμός, σχολιασμός.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ιδιαίτερα τη χαρά των παιδιών όταν συμμετέχουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις, κάνει λόγο για αναγνώριση της δουλειάς τους και τονίζει ότι η χαρά των μαθητών και των μαθητριών ήταν τεράστια.

«Στο σχολείο μας, ο διαπολιτισμικός πρωταρχικός στόχος των δράσεών μας είναι ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Θέλουμε να μεταφέρουμε τέτοια μηνύματα στα παιδιά μας ώστε να βοηθάμε, να σεβόμαστε, να αποδεχόμαστε τον διπλανό μας και να βρίσκουμε όσα μας ενώνουν με τους άλλους ανθρώπους» προσθέτει.

Όσον για τον ίδιο, δηλώνει τυχερός και ευλογημένος που βρίσκεται στο σχολείο αυτό για 28 χρόνια και εκφράζει τη χαρά του που συνεργάζεται με τους και τις εκπαιδευτικούς που υλοποιούν τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις μέσα στη σχολική τάξη

Σημειώνεται ότι η τελετή βράβευσης στο πλαίσιο του Μεγάλου Διαγωνισμού Τραγουδιού & Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022» του European School Radio, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Πηγή: infokids.gr

0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...